Skip to content Skip to footer

Statuetele sunt realizate din beton ce are in compozitie nisip concasat, piatra concasata, ciment de inalta performanta, fibra Forta Ferro, aditiv silicat de sociu.

Pentru vopsirea statuetelor se folosesc culori vinilice extrem de apreciate datorita intensitatii nuantelor si puterii de acoperire superioare. Rezista perfect la factorii de mediu exterior si adera pe orice suprafata, avand o consistenta bogata, dar supla, ce retine urmele de pensula sau cutit de pictura. Acestea adera pe orice tip de suprafata de pictura: panza, carton, lemn, tencuiala, metal, sticla sau plastic. Culorile vinilice au o rezistenta maxima la factorii de mediu exterior (lumina, umezeala temperaturi scazute sau ridicate), fiind perfecte pentru pictura murala; deoarece dupa uscare, formeaza o pelicula de culoare impermeabila si permanenta. Acestea sunt solubile in apa si nu contin solventi sau alte ingrediente nocive pentru sanatate sau mediul inconjurator. 

Tot pentru stratul de vopsea, se foloseste o vopsea speciala spray graffiti cu o mare putere de acoperire si uscare foarte rapida. Vopseaua acrilica spray “all-seasons”, se aplica si isi mentine stabilitatea in orice anotimp, chiar si in conditii de umiditate ridicata sau temperaturi extreme, si este o vopsea permanenta foarte concentrata, cu putere de acoperire exceptionala. Este realizata pe o baza de 100% rasina acrilica si pigmenti rezistenti la razele UV, avand o formula tixotropica ce asigura o usucare foarte rapida.

Desi toate elementele utilizate pentru vopsirea statuetelor sunt rezistente la intemperii, nu recomandam mentinerea acestora intr-o atmosfera extrem de umeda cu diferente foarte mari de temperatura sau expunere indelungata la razele UV.

Temperatura de pastrare nu trebuie sa fie sub 5 grade C sau peste 40 grade C. Nu este permisa pastrarea statuetelor in ploaie, in aria de actiune a sistemului de irigare al spatiilor verzi, sau in razele UV, toate aceste conditii putand duce la deteriorarea/distrugerea culorilor. Intretinerea statuetelor se va face prin stergerea cu o carpa uscata de bumbac. Este interzisa spalarea statuetelor sub jet de apa sau alte solutii. Este interzisa stergerea cu substante acide sau corozive, ce pot indeparta sau altera culorile.


Aceste conditii vor fi cuprinse in cadrul certificatului de calitate si garantie ce va fi predat in momentul preluarii bunului.


01.03.2023

0
Call Now Button